Fejléc
en hu

17. Helyi Termék Ünnep–Hungarikum Fesztivál a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal egyidőben

A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként kerül megrendezésre a 17. Helyi Termék Ünnep–Hungarikum Fesztivál, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében, 2023. június 2125-ig Kecskemét főterén.

 

A minden évben megújuló esemény során hungarikumok gazdag tárháza sorakozik fel Kecskeméten, az ország közepén. A Hungarikum kiállítás megismerteti magyarságunk értékeit a vendégekkel, valamint a gasztronómiában, a színpadi műsorokban, a hagyományőrző programokban is megelevenítik a nemzeti remekeket. Hagyományőrző tájegységek képviselői mutatkoznak be, elhozzák értékeiket, különlegességeiket.

A Hungarikum Bizottság 2020. őszén hungarikummá nyilvánította a Magyar népmesék című, Kecskeméten készült rajzfilmsorozatot. A Magyar népmesék kiemelkedő nemzeti érték, kultúránk alapját képezik. A rajzfilmsorozat egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti széles körben hazánk hagyományait. Ezen apropóból az idei évben a Helyi Termék Ünnep–Hungarikum Fesztivál kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmek vetítésére is sor kerül a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál esemény részeként.

A színpadi programok is sokszínűek lesznek, mindenki megtalálja majd a kedvére valót, a népzenétől a könnyűzenei koncertekig többféle zenei stílus képviselői lépnek fel.

A gyermekeknek is bőséges programokat kínálnak: Hungarikum-mesevonat, bábelőadás, kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok és pecsétgyűjtő nyereményjáték csalogatja majd a főtérre a legkisebbeket.

Mindezeken túl Hungarikum-kvíz, Kecskemét és térsége helyi kézműves és kistermelői termékei, kóstolók, finom falatok, jó hangulat gondoskodik a kellemes időtöltésről.

 

Részletek hamarosan: www.aranyhomok.hu

www.facebook.com/akegyesulet

MNB logo
NFI logo
NKA logo
NMHH logo
Kecskemét címere
MMA logo
MTVA logo
Mercedes
Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány
Magyar Református Egyház
Horváth Építőmester Zrt.
Kecskeméti Konzervgyár
OTP Bank
Steel Flex
Petőfi Kultúrális Ügynökség
Horváth Építőmester Zrt.
Adobe
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Kefag Zrt.

Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Budapest Borfesztivál
Nemzeti Művelődési Intézet
Malom Mozi
Dot & Line
Kecskeméti TV
RTL
TV2
M5
Gaston
Budapesti Metropolitan Egyetem
MOME
Raster Stúdió
Kedd
Bestcom
Beszélő köntös

Cinefort
Cinemon
Filmtett
IKSZ
Jampolo
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek

Malom Parkoló
Magyar Képregény Szövetség
Neumann János Egyetem
Partiumi Keresztény Egyetem
Primanima
Print 2000

Uránia Nemzeti Filmszínház
Városrendészet
Visual
Katona József Múzeum
-->
Kecskemétfilm
Katona József Könyvtár
Hírös Agóra