Fejléc
en hu

Indul a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra

Idén június 21–25. között rendezzük meg Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, mely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációsfilm-termést.

Megindult a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra. A fesztivál versenyprogramjába 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül. A filmalkotásnak kockáról-kockára, valamilyen animációs technikával kell készülnie. Fontos, hogy az animáció aránya több mint 50% legyen a filmalkotásban. A magyar versenyre azok a munkák nevezhetők, melyek Magyarországon készültek, vagy rendezőjük magyar. Az európai versenyre nevezett filmalkotásoknak legalább 50%-ban európai tulajdonban kell lenniük.

A magyar animációk versenyére hat kategóriában lehet pályamunkákat küldeni: egész estés film, tv-speciál és -sorozat, rövidfilm, diákfilm valamint alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip); míg az európai filmek szekciójában egész estés filmek és televíziós produkciók nevezhetők.

A filmek regisztrációja ingyenes. A magyar filmek nevezési határideje 2023. március 20, míg az európai filmeket március 13-ig lehet beküldeni. A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán található: www.kaff.hu

A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjának előzsűrizése 2023 áprilisában várható.

Az első animációs szemlét 1985-ben szervezték meg Kecskeméten. A szemléből 1993-ban fesztivál lett, amely már nemcsak a legfrissebb hazai alkotások bemutatására korlátozódott, hanem egyre több, külföldi filmeket is bemutató programmal bővült, 1996-tól pedig külön versenyprogramban indulnak a legfrissebb európai animációs játékfilmek.

A KAFF célja legszélesebb körben meríteni az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett retrospektív vetítések idézik fel animációs örökségünk, a panoráma szekció pedig egy-egy országot, neves műhelyt vagy alkotót állít fókuszba. A különböző korosztályoknak szóló filmvetítéseket változatos szakmai programok kísérik: gyermek és felnőtt workshopok, filmszakmai konzultációk, mesterkurzusok valamint kiállítások. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál ideje alatt a teljes programot ingyenes vetítések keretében láthatják majd a nézők.

MNB logo
NFI logo
NKA logo
NMHH logo
Kecskemét címere
MMA logo
MTVA logo
Mercedes
Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány
Magyar Református Egyház
Horváth Építőmester Zrt.
Kecskeméti Konzervgyár
OTP Bank
Steel Flex
Petőfi Kultúrális Ügynökség
Horváth Építőmester Zrt.
Adobe
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Kefag Zrt.

Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Budapest Borfesztivál
Nemzeti Művelődési Intézet
Malom Mozi
Dot & Line
Kecskeméti TV
RTL
TV2
M5
Gaston
Budapesti Metropolitan Egyetem
MOME
Raster Stúdió
Kedd
Bestcom
Beszélő köntös

Cinefort
Cinemon
Filmtett
IKSZ
Jampolo
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek

Malom Parkoló
Magyar Képregény Szövetség
Neumann János Egyetem
Partiumi Keresztény Egyetem
Primanima
Print 2000

Uránia Nemzeti Filmszínház
Városrendészet
Visual
Katona József Múzeum
-->
Kecskemétfilm
Katona József Könyvtár
Hírös Agóra